Waarom een luchtreiniger bedrijven kan helpen om de werkplekken te beschermen tegen virussen.

De COVID-19-pandemie heeft bijna van de ene op de andere dag de manier van werken van miljoenen mensen over de hele wereld veranderd. Voor veel mensen is thuiswerken ondertussen helemaal vanzelfsprekend geworden, terwijl degenen die op hun werkplek aanwezig zijn (ongeacht kantoor, onderwijsinstelling of zelfs wel in de werkplaats), nieuwe werkmethoden en procedures hebben moeten volgen om de overdracht van COVID te voorkomen.

Gebleken is wel dat luchthygiëne en luchtkwaliteit een cruciale factor is bij de bescherming van mensen op de werkplek en andere binnenomgevingen. Een luchtreiniger tegen virussen is iets wat tegenwoordig vaak in het standaard pakket maatregelen, dat bedrijven nemen om de overdracht van COVID-19 of andere virussen te voorkomen, zal worden opgenomen.

"Een aerosol is een colloïdaal mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas. Hun grootte is in de orde van 0,2 tot 200 micrometer. Wolken en mist zijn voorbeelden van een aerosol."

Luchtweginfecties worden overgedragen door virus bevattende ademhaling deeltjes (aerosolen) die in de lucht hangen. Vaak wordt de vraag dan ook gesteld of een goede luchtreiniger helpt tegen het bestrijden van virussen. Het antwoord hierover vindt u in deze blog.

Luchtreiniger voor corona

Volgens onderzoeken kan er aangenomen worden dat de meeste druppels (aërosolen) uit de lucht vallen en op een oppervlak binnen 1 à 2 meter van de besmette persoon terechtkomen. Richtlijnen van de WHO en regeringen zijn daarom dan ook om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Het is dus duidelijk dat, naast afstand houden, oppervlakte- en handhygiëne cruciaal zijn om kruisbesmetting van deze aerosolen te voorkomen. Maar hoe kunt u als werkgever nu uw personeel beschermen tegen aerosolen die in de lucht blijven zweven?

Hier komen we vervolgens op het onderwerp of een luchtreiniger werkt voor of tegen Corona. Een technisch verhaal wat neer komt op dat het COVID-19 virus heel klein is, zo klein dat een luchtreiniger deze niet zomaar kan filteren. Echter, wanneer een virusdeeltje zich hecht aan een aërosol of een stofdeeltje in de lucht, kunnen luchtreinigers met een HEPA13 filter deze aerosolen opvangen.

Bijkomend voordeel van een luchtreiniger is dat het bedrijven niet alleen een flexibele optie om meer dan 99,95% van de schadelijke deeltjes in de lucht te filteren biedt, maar de HEPA 13- en koolstoffilters vangen ook nog gasvormige verontreinigingen, schimmelsporen, allergenen, rookdeeltjes en V.O.S. op.

Een luchtreiniger één maand gratis gebruiken?

Bent u na het lezen geïnteresseerd geraakt in luchtreiniging? Onze adviseurs leggen u graag alle voordelen en mogelijkheden uit. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om de luchtreiniger een maand gratis te gebruiken*. Kijk hieronder bij ons productoverzicht om een vrijblijvende afspraak te maken.

*U ontvangt de eerste maand gratis een plaatsing van de InspireAir72, dit in combinatie met een doorlopend Flex contract met 3 maanden opzegtermijn. Deze 3 maanden starten automatisch na de gratis maand.

Vergelijk onze luchtreinigers :

Aeramax Pro II

Aeramax Pro II

Voor kleine ruimtes

Aeramax Pro III

Aeramax Pro III

Voor kleine tot normale ruimtes

InspireAir 72

Voor kleine tot normale ruimtes

Aeramax Pro IV

Voor de grotere ruimtes

Prijs p/m Vanaf €49,95 Vanaf €49,95 Vanaf €49,95 Vanaf €49,95
Dekking 15 m2 (5 luchtwisselingen /u) Geschikt voor ruimtes tot 25m2 30 m2 (5 luchtwisselingen /u) Geschikt voor ruimtes tot 55m2 36 m2 (5 luchtwisselingen /u) Geschikt voor ruimtes tot 72m2 65 m2 (5 luchtwisselingen /u) Geschikt voor ruimtes tot 110m2
Geluidsniveau dB 45, 48, 51, 60, 64 38, 41, 48, 52, 67 34 - 55 42, 44, 51, 53, 68
Afmetingen (HxBxD) 566x348x102mm 499x531x228mm 710x480x270mm 499x531x228mm
Bedieningspaneel Touch screen Touch screen & TFT LCD Touch screen, TFT LCD & LED Indicator Touch screen & TFT LCD
Aantal filterwisselingen p/j 2 2 8 2
Installatie Wandmontage Wandmontage Mobiel, verrijdbaar Wandmontage
Type filter Voorfilter, HEPA13- en koolstoffilter Voorfilter, HEPA13- en koolstoffilter Voorfilter, HEPA13- en koolstoffilter Voorfilter, HEPA13- en koolstoffilter
Vraag offerte aan Vraag offerte aan Vraag offerte aan Vraag offerte aan